• Bamboe massage
    zaterdag 10 april 2021
  • De bamboe massage behoort tot de massages die voornamelijk bedoeld zijn om te kunnen ontspannen en alle zorgen van alle dag even te vergeten. Wanneer je een bamboe massage hebt ondergaan, dan voel je je krachtiger, energieker en frisser. Bij een bamboe massage staan de vijf elementen centraal. Deze elementen (hout, vuur, aarde, water en metaal)

    De bamboe massage heeft een hoog ontspanningsniveau. Tijdens de massage worden de zenuwuiteinden in de huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld met de welbekende bamboestaven. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd en komt er meer zuurstof en voedsel in de cellen terecht. De technieken die bij de bamboe massage worden toegepast, kunnen worden vergeleken met die van onder meer shiatsu en lymfedrainage. De staven bamboe worden als hulpmiddelen ingezet om een complete lichaamsmassage te geven. Dit houdt in dat de bamboestaven kunnen worden gezien als verlengstukken van de handen, de onderarmen en de ellenbogen. Hierdoor wordt er een bepaalde soort stevigheid gevormd, waardoor de massage een dieper effect heeft. Tijdens de bamboe massage worden er twee belangrijke eigenschappen onderscheiden. Dit zijn de Pyro en de Piezo elektriciteit. De Pyro elektriciteit wordt geactiveerd door warmte en de Piezo elektriciteit wordt geactiveerd door druk. Deze twee eigenschappen kunnen worden geactiveerd door de bamboestaven, die het vermogen hebben dieper in de weefsels door te dringen. De bamboestaven worden direct over de blote huid bewogen.

    Hoewel de bamboe massage op de eerste plaats een ontspannende werking heeft, doet deze het lichaam ook zeker goed. De bamboe massage kan uitstekend worden toegepast wanneer het nodig is de bloedsomloop opnieuw te stimuleren. Daarnaast helpt het de giftige stoffen uit het lichaam te zuiveren. Tot slot kan de bamboe massage worden toegepast wanneer het nodig is triggerpoints en krampen te verlichten.