• Cursus Ontspanningsmassage
 • Het leven is vol en hectisch. Het is heerlijk en nuttig om regelmatig een moment van rust in te bouwen in je drukke schema, even helemaal niks. Dat kan door middel van een Ontspanningsmassage! Tijdens de Ontspanningsmassage worden de rug, nek en benen gemasseerd. Deze massage zorgt voor een betere doorstroming van het bloed in het lichaam en brengt  optimale ontspanning.

  Een ontspanningsmassage heeft effect op lichaam en geest.

  De geest komt los van de dagelijkse stress, en het lichaam ervaart weer hoe het voelt om ontspannen te zijn. Na een ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, zijn de spieren en pezen soepeler en is het lichaam beter doorbloed. De afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en er komt rust in het hoofd.

  In de basiscursus ontspanningsmassage leer je klassieke massagegrepen, waarmee je mensen een gevarieerde massage kunt geven. Door het zorgvuldig en aandachtvol toepassen van onder meer strijkingen, knedingen en fricties geef je een massage, waardoor mensen zich lichamelijk en geestelijk ontspannen.

  Tijdens de lessen worden de massagetechnieken eerst voorgedaan inclusief een duidelijke toelichting. Vervolgens oefen je de massagetechnieken op een medecursist en daarna oefent deze cursist op jou. Zo ervaar je ook zelf hoe de massage aanvoelt, wat leerzaam en ontspannend is.

  We masseren met natuurlijke massageolie en op comfortabele massagetafels. Ook krijg je enige theorie over het masseren en wat daarbij van belang is.

  Bij elke massagecursus krijg je een handleiding met de beschrijvingen van alle massagetechnieken die aan bod zijn gekomen. Ook krijg je een flesje massageolie cadeau om thuis meteen mee aan de slag te gaan. Na afloop van de massagecursus wordt een certificaat uitgereikt.

  Ben je enthousiast geworden en wil je na de basiscursus meer massagetechnieken leren? Meld je dan aan voor de vervolgcursus, zodat je nog meer variatie kunt aanbrengen in de massages die je geeft.

  De groep bestaat uit gemiddeld acht en maximaal twaalf deelnemers. Naast de docent zijn er één of twee assistenten, zodat er altijd veel persoonlijke aandacht is. Je kunt je zowel individueel als samen met iemand anders aanmelden.

 • Cursusinformatie

  Datum: zondag 26 september 2021
  Lestijden: 10:00 uur - 16:00 uur
  Aantal lessen: 1
  Aantal cursisten: Minimaal 2
  Cursusgeld: € 135,- (incl. lesmateriaal, massage olie en certificaat)


  Vind je massage leuk? Probeer het dan eerst met deze cursus.
  U masseert de gehele achterzijde op relaxte wijze. 
  Rug, Nek, Benen. 


  Workshop Ontspanningsmassage ook mogelijk:

  Datum: vrijdag 15 okt. 2021
  lestijden: 10:00 - 13:00 uur
  Aantal lessen: 1
  Aantal cursisten: minimaal 2
  Cursusgeld: € 55,-

  Een leuke workshop voor vrienden of vriendinnengroep en als koppel
  De gehele Rug wordt hier behandeld, incl. de Nek.   


  privé les:
  is ook mogelijk, neem uw partner, vriend of vriendin mee als model. 

  Ook wij kunnen een model voor u regelen.
  Meestal wordt er een oud cursist gevraagd om als model te liggen. Altijd leuk, en een leuke herhaling voor de cursist. 

  Vraag wel even naar de prijs en locatie!

 • INSCHRIJVEN CURSUS