• Triggerpoint therapie
  Introductie en cursus
 • Inschrijven? klik hier!
 • Wat zijn Triggerpoints?

  Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. Elk triggerpoint heeft uniek pijnpatroon dat soms totaal andere lichaamsdelen bestrijkt.

  Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden.

  • Massage technieken bevorderen ontspanning van spiervezels ter hoogte van het triggerpoint en verbeteren de doorbloeding. Technieken die vaak worden toegepast zijn diepe strijkingen of continue druk.
  • Een effectieve manier om uw klachten te verminderen is het zelf behandelen van triggerpoints. Dit kan met of zonder hulpmiddelen. De triggerpointtherapeut zal je aanleren hoe je deze zelf thuis kunt behandelen.
  Wat bieden wij bij TOP-Sportmassage aan:

  Triggerpoint / MELT methode

  Met MELT maak je opgehoopte spanning in het lichaam los en verbeter je de veerkracht van je fascia, waardoor je hele lichaam beter gaat functioneren. De oefeningen die je doet verminderen je klachten zonder dat het pijn doet!

  Pijnvrij zullen de meeste mensen triggerpointmassage niet noemen: deze punten zijn meestal drukpijnlijk en veel mensen vinden het moeilijk om de druk zo te doceren dat de ervaren pijn makkelijk te verdragen valt. Daarmee is de MELT methode toegankelijker dan triggerpoint-therapie.
  De MELT methode is wetenschappelijk onderbouwd en behandelt het grootste orgaan van ons lichaam: de fascia. De gebruikte technieken zorgen samen voor het verbinden, herbalanceren, rehydrateren en losmaken van de fascia en creëren zo diepgaande verandering in het hele lichaam welke steeds dieper gaat naarmate je het regelmatiger doet. Ze helpen ook je lichaamsbewustzijn te versterken, iets waar we ons allemaal nog in kunnen verbeteren.
  Cursusinformatie Workshop Triggerpoint / MELT
  Datum: n.n.b. 2022
  Lestijden: 10:00 uur – 15:00 uur
  Aantal lessen: 1
  Cursusgeld: € 65,-

  Daarnaast is het mogelijk om een basiscursus van 2 dagen te volgen waarin wij je eerst leren om triggerpoints bij jezelf te (onder)zoeken. Daarna leren wij wat je aan deze triggerpoints kunt doen om deze zelf te behandelen. Als je eenmaal door hebt wat je voelt ga je dit op mede cursisten verder in de praktijk brengen.

  Cursusinformatie Triggerpoint therapie module 1
  Datum:
  Lestijden: 10:00 uur – 16:00 uur
  Aantal lessen: 2
  Aantal cursisten: Maximaal 10 (min. 6)
  Cursusgeld: € 349,- (incl. lesboek en erkend certificaat)
  AANBIEDING! Bij inschrijving voor deze cursus tijdens de introductie les : € 299,-