• Triggerpoint therapie
  Introductie en cursus
 • Inschrijven? klik hier!
 • Wat zijn Triggerpoints?

  Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan. Elk triggerpoint heeft uniek pijnpatroon dat soms totaal andere lichaamsdelen bestrijkt.

  Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden.

  • Massage technieken bevorderen ontspanning van spiervezels ter hoogte van het triggerpoint en verbeteren de doorbloeding. Technieken die vaak worden toegepast zijn diepe strijkingen of continue druk.
  • Een effectieve manier om uw klachten te verminderen is het zelf behandelen van triggerpoints. Dit kan met of zonder hulpmiddelen. De triggerpointtherapeut zal je aanleren hoe je deze zelf thuis kunt behandelen.
  Wat bieden wij bij TOP-Sportmassage aan:
  Als eerste een laagdrempelige introductieles om een idee en gevoel van triggerpoint therapie te kunnen opdoen. Dit is een geweldige ervaring en investering.
  Schrijf je na afloop van deze introductieles in dan krijg je € 50,- korting op module 1!

  Cursusinformatie Introductie Triggerpoint therapie
  Datum: zaterdag 12 januari 2019
  Lestijden: 10:00 uur – 12:00 uur
  Aantal lessen: 1
  Aantal cursisten: Maximaal 12 (min. 6)
  Cursusgeld: € 17,-

  INSCHRIJVEN? KLIK HIER

  Daarnaast is het mogelijk om een basiscursus van 2 dagen te volgen waarin wij je eerst leren om triggerpoints bij jezelf te (onder)zoeken. Daarna leren wij wat je aan deze triggerpoints kunt doen om deze zelf te behandelen. Als je eenmaal door hebt wat je voelt ga je dit op mede cursisten verder in de praktijk brengen.

  Cursusinformatie Triggerpoint therapie module 1
  Datum: vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019
  Lestijden: 10:00 uur – 16:00 uur
  Aantal lessen: 2
  Aantal cursisten: Maximaal 10 (min. 6)
  Cursusgeld: € 349,- (incl.lesboek en erkend certificaat)
  AANBIEDING! Bij inschrijving voor deze cursus tijdens de introductieles : € 299,-