• Cupping Massage Therapie
  zaterdag 30 januari 2021
 • Cupping massage (2 dagen)
  (kan per dag worden gevolgd. Niet verplicht beide onderdelen te volgen)

   

  Cupping massage (dag 1)

  Masseren met de cups, losmaken van het bindweefsel over de gehele rug en het heupgebied.
  Technieken worden uitgevoerd op de achterkant van het lichaam. Zowel moving als fixt cupping.

  Datum: zaterdag 13 november 2021
  Tijd: 10.00 - 16.00 uur
  Dagen: 1 dag
  Prijs: € 145,-


  Cupping massage (dag 2)

  Datum: zaterdag 29 januari 2022
  Tijd: 10.00 - 16.00 uur
  Dagen: 1 dag
  Prijs: € 145,-

   

   

 • Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

  Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam.

  Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

 • Inschrijven Cursus