• Kruidenstempel massage
  • € 135,- (incl. stoompan / stempel € 245,-)

  • De kruidenstempelmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met kruidenstempels. Dit zijn warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende en of ontspannende eigenschap bezitten.

    De wortels van de kruidenstempel massage liggen in de oude oosterse wereld, maar deze wordt nu ook veel gebruikt in de westerse wereld van vandaag. Hier heeft de kruidenstempel massage zich verder ontwikkeld en is intussen afgestemd op de behoeften van de westerse mens. De combinatie van warmte, massage en kruiden triggert de zintuigen en maakt van een kruidenstempel massage een intense ervaring die naast ontspanning veel positieve effecten op de gezondheid heeft.

    Afhankelijk van de behoeften of de klachten kun je voor het geven van een kruidenstempel massage diverse soorten kruiden gebruiken die elk hun eigen werking hebben. De kruiden kunnen bijvoorbeeld een huidherstellende, reinigende en verzorgende werking hebben. Ook zijn er kruiden die gebruikt kunnen worden bij problemen aan de luchtwegen of die specifiek bedoeld zijn om de geest te laten ontspannen. Je leert tijdens deze cursus over de samenstelling van kruidenstempels. De massagetechnieken en de warmte zorgen op hun beurt voor het stimuleren van de bloedcirculatie en de stofwisseling. Afvalstoffen worden effectiever afgevoerd en voedingsstoffen worden beter aangevoerd.

    Behalve dat je kennismaakt met de herkomst van kruidenstempel massages en meer te weten komt over de helende werking van diverse soorten kruiden, ga je in deze cursus kruidenstempel massage vooral veel zelf aan de slag. Je leert hoe je kruidenstempels opwarmt en je oefent de massagetechnieken. Aan het einde van de cursus kruidenmassage ben je in staat om een volledige kruidenstempel massage te geven. De kruidenstempel massagecursus wordt gegeven in kleine groepen door een ervaren en toegewijde docent.

  • Inschrijven Cursus